CareClowns maken waardevol contact met ouderen met dementie

CareClowns zijn weer volop bezig met het bezoeken van ouderen met dementie. Door waardig en oprecht contact bieden zij deze mensen een moment van afleiding en plezier. Op Wereld Alzheimer Dag zetten de CareClowns de ouderen extra in het zonnetje door op een ludieke manier te trakteren op slagroomsoesjes vermomd als clownsneuzen.

Stichting CareClowns, een initiatief van CliniClowns, heeft tot doel om oprecht contact te maken met ouderen met dementie. CareClowns bezoeken ouderen met dementie in zorginstellingen en dagopvang. Met persoonlijke aandacht, spel en muziek, weten de clowns de ouderen in de zorginstellingen te bereiken en te verleiden tot contact. Het vaste patroon wordt letterlijk doorbroken, waardoor de dag meer kleur krijgt. Zo verzachten de CareClowns het isolement en eenzaamheid bij de ouderen. De bewoners reageren vaak verrast, blij en dankbaar; maar ook voor familieleden en verzorgend personeel is het bezoek van de CareClowns bijzonder. Zij zijn getuige van mooie momenten en zien reacties die al langere tijd niet meer zijn waargenomen.

Wereld Alzheimer Dag 2015
Op Wereld Alzheimer Dag zetten de clowns de ouderen met dementie extra in het zonnetje door op een ludieke manier te trakeren op slagroomsoesjes vermomd als clownsneuzen. Rosalijn Haverkamp, verzorgende van zorginstelling Inovum: ‘De interactie tussen CareClowns en onze bewoners is zo bijzonder. Ieder geluksmomentje laat je inzien dat er nog zoveel in deze mensen aan emoties aanwezig is.’

Nieuwe start
Medio 2015 heeft CareClowns een nieuwe start gemaakt met steun van een aantal betrokken vermogensfondsen,waaronder Fonds Sluyterman van Loo, RCOAK, VSBfonds, Fonds 1818 en Dioraphte. Zij legden de basis voor het opbouwen van de organisatie de komende jaren. Om zoveel mogelijk ouderen met dementie te bereiken is echter meer hulp nodig. Kijk op www.careclowns.nl hoe u kunt helpen.