Diabetes de wereld uithelpen, zou het nu echt gebeuren?

In Nederland sterft er ieder uur iemand aan de gevolgen van diabetes. Want hoewel diabetes wel te behandelen is, is de ziekte nog steeds niet te genezen. De complicaties zijn ingrijpend, van blindheid tot amputaties. Gek genoeg wordt er meer geïnvesteerd in het veraangenamen van het dagelijks leven van patiënten, dan in het zoeken naar een echte oplossing: volledige genezing. ”Het is gelukt om insulineproducerende bètacellen te kweken en muizen met diabetes te genezen. Zou het nu dan echt gaan gebeuren? Wordt diabetes binnenkort de wereld uitgeholpen? Er staat ons een bijzondere tijd te wachten.” Aldus Maarten de Gruyter, voorzitter van stichting DON. Stichting DON hoopt dat de volgende generatie en misschien zelfs wel deze generatie wordt verlost van diabetes.

Leven met diabetes Gister onthulde covermodellen Humberto Tan en diabetes-patiënt Kelly van Zoghel in Hotel Droog te Amsterdam het nieuwe DON Magazine. Kelly koos Humberto uit als held voor de reportage DON Helden, een prachtige shoot waarbij diabetespatiënten met hun voorbeeld zijn gefotografeerd. “Ik kan alleen maar trots zijn op het feit dat Kelly mij überhaupt genoemd heeft, dus ik sta hier in bescheidenheid. De cover is niet mijn cover het is vooral jij die het doet, samen met mij, samen met elkaar om uiteindelijk DON sterker te maken.” zei Humberto Tan tegen Kelly van Zoghel op het podium.

DON Magazine is een human interest glossy met indrukwekkende verhalen en bijzondere reportages over diabetes, het neemt je mee in de wereld van hoop, passie en kracht. DON Magazine is voor Euro4,95,- verkrijgbaar in supermarkten, boekhandels en bij tankstations overal in Nederland. Opbrengsten gaan naar fundamenteel diabetes onderzoek.

Shop to Stop in DON Webshop Het unieke ‘Shop to Stop’ concept van DON Webshop is een gezamenlijk initiatief tussen Boeren Medical en stichting DON. Op www.donwebshop.nl kunnen diabetespatiënten vanaf heden diabetesproducten als bloedglucosemeters, testmaterialen, insulinepompen en injectiematerialen online bestellen. Elke bestelling in DON Webshop betekent een stap dichterbij genezing, want een deel van de opbrengst gaat naar fundamenteel diabetes onderzoek.

Diabetes-etuis die gezien mogen worden Speciaal voor stichting DON ontwierp Fabienne Chapot van het Nederlandse accessoiremerk Fab. vier limited edition diabetes-etuis. Mooie, fashionable etuis die gezien mogen worden! Drie hippe exemplaren voor de vrouw en een stoer en zakelijk exemplaar voor de man. ‘Ik hoop dat ik veel diabetici blij kan maken met mijn ontwerp, want ik ben er zelf trots op!’ Aldus Fabienne Chapot. De Fab. diabetes-etuis zijn te koop vanaf Euro69,95 en verkrijgbaar op donmagazine.nl. Met het kopen van deze diabetes-etui steun je de strijd tegen diabetes.