Digitaal spelen met de CliniClowns via nieuwe app

Vandaag lanceert CliniClowns de CliniClowns App. Zieke en gehandicapte kinderen kunnen hiermee contact maken met de clowns. Waar ze ook zijn, op het moment dat ze dat nodig hebben. Ook digitaal toveren CliniClowns een lach tevoorschijn, en zorgen ze voor plezier en ontspanning. Heel fijn als je bijna een operatie in moet, op een geïsoleerde kamer ligt of er even helemaal doorheen zit.

CliniClowns heeft de app ontwikkeld om meer zieke kinderen een moment met een clown te gunnen. Kinderen liggen steeds korter in het ziekenhuis en kunnen bij het herstel thuis ook positieve kracht gebruiken. Daarnaast zijn de CliniClowns niet elke dag in het ziekenhuis aanwezig en met de app kan dat wel. Via een mobiele telefoon of tablet haal je eenvoudig een lach in huis. Waar je ook bent: in het ziekenhuis, thuis of onderweg.

Over de CliniClowns app
Via de app kunnen kinderen webcammen met de clowns. Of beter: digitaal spelen. Het kind kiest zelf de clown en hij of zij verschijnt in beeld. Chatten kan ook en elke dag zijn er een aantal liveshows te bekijken.

“Boaz lag in het ziekenhuis in Hoogeveen. Hij heeft leukemie en is er vaak. De CliniClowns toveren dan een lach op zijn gezicht. Zij zijn er natuurlijk niet altijd. Laatst had Boaz het erg moeilijk en toen hebben we contact met de clowns gelegd via de CliniClowns App. Het was echt net alsof ze in de kamer waren, Boaz fleurde helemaal op! Dat zijn zulke waardevolle momenten. En wat zo leuk is, Boaz kan ook webcammen met de clowns als hij thuis is.” Jolanda Dijkstra – moeder van Boaz.

“Met de app kunnen we elke kamer, bed of bus binnenstappen. Bijzonder toch? Digitaal spel is natuurlijk wel anders dan in het ziekenhuis zelf. Je bent allebei ingekaderd in een scherm. Maar daar weten onze CliniClowns wel raad mee. Een clown improviseert, fantaseert en speelt samen met het kind. Dat kan ook digitaal. Hoewel dat nooit een vervanging is van live spel, is het wel een hele mooie aanvulling.” Winfred den Hoed – Artistiek projectleider online bij CliniClowns.

Gratis lidmaatschap
De CliniClowns App is gratis te downloaden in de App store en in Google Play. Om te kunnen webcammen en chatten met de clowns moet je lid worden. Dit is voorbehouden aan kinderen die ziek of handicapt zijn. CliniClowns belt ter controle met alle (ouders van) kinderen die lid willen worden. Het platform wordt zeer secuur gemonitord, ouders kunnen hun kind met een gerust hart toegang geven tot de app.

Samenwerking met Stichting Michael Wings
CliniClowns werkt samen met Stichting Michael Wings. Deze Stichting zorgt voor gratis laptops met internet op kinderafdelingen van ziekenhuizen. Ook regelt de stichting medisch hygiënische toetsenborden.