Kinderen willen in 2016 gezonder eten en meer bewegen

Meer dan de helft van de basisschoolkinderen heeft goede voornemens voor 2016, zo blijkt uit onderzoek van Totally Fit Kidz. Vanaf de tweede dag in het nieuwe jaar, zaterdag 2 januari 2016, gaan presentatrice Ingrid Jansen en tv-kok Mathijs Vrieze de kinderen en hun ouders helpen om deze gezonde voornemens ook uit te voeren. In het RTL Telekids-programma ‘Totally Fit Kidz’ krijgen basisschoolkinderen in 25 afleveringen tips en voorbeelden voor een gezondere leefstijl.

Goede voornemens
Meer dan de helft van basisschoolkinderen heeft goede voornemens voor 2016, hieronder de top 5:

1. Geld sparen
2. Gezonder eten
3. Beter huiswerk maken
4. Meer bewegen
5. Beter luisteren/liever zijn

Reden genoeg voor Totally Fit Kidz om de voornemens met betrekking tot gezonder eten en meer bewegen te omarmen. Mathijs en Ingrid maken samen met kinderen gezonde traktaties en bezoeken topsporters om te kijken hoe je op een leuke manier meer kan bewegen. Kinderen laten hun ultieme gezonde schoolpleintip zien, om de kijkers te inspireren om ook vaker naar buiten te gaan. Daarnaast is geen basisschool in Nederland meer veilig voor de Pimp My Lunch Box overval, waarin ongezonde of saaie lunchtrommels een gezonde metamorfose krijgen.

Kinderen bepalen wat er in de lunchtrommel zit
Volgens 65% van de ouders beslist hun kind over de inhoud van de lunchtrommel. Kinderen zeggen zelf veel meer invloed te hebben, want volgens 85% van de kinderen beslissen zij wat er mee naar school gaat. Driekwart van de kinderen luncht minimaal drie keer per week op school. De standaardlunch van Nederlandse kinderen bestaat uit hartige boterhammen (87%) en vaak ook een zoete (55%) variant. Daar wordt een stukje fruit bij gegeten (54%) en vruchtensap (30%) of water (26%) bij gedronken. (Bron; Nederlandse Hartstichting)

Totally Fit Kidz
Het programma ‘Totally Fit Kidz’ wordt mogelijk gemaakt door de Hartstichting en het Nationaal School Ontbijt. Totally Fit Kidz is iedere zaterdag en zondag te zien om 15.30 uur bij RTL Telekids, op het kanaal van RTL 8. De Telekids programma’s zijn gericht op kinderen tussen 3 en 9 jaar en zijn Nederlands gesproken, educatief en geweldloos. Totally Fit Kidz past met de positieve insteek van het programma goed bij de kinderzender. RTL Telekids is op schooldagen van 06.30 tot 10.00 uur en van 15.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 06.30 tot 17.00 uur te zien op het kanaal van RTL 8.: