Kraantje Pappie en Tony Scott maken zich sterk tegen MS

Zaterdag 13 mei 2017 staan 1.000 deelnemers aan de start van het sponsorevenement MS Motion dat voor de vierde keer door het Nationaal MS Fonds georganiseerd wordt. Het hardloop- en wandelevenement vindt plaats op twee mooie locaties in Nederland: het Máximapark in Utrecht en in de regio Midden-Delfland. Het bijzondere aan dit evenement is dat veel mensen met MS samen met hun vrienden en familie meedoen met MS Motion. Met elkaar halen zij geld op voor onderzoek naar MS, want veel mensen met MS hebben maar 1 droom: dat er een genezing voor MS gevonden wordt.

Presentatie Kraantje Pappie
In Utrecht gaat rapper Kraantje Pappie (Alex van der Zouwen), ambassadeur van het Nationaal MS Fonds, het evenement presenteren. De populaire artiest heeft veel gevoel bij de chronische ziekte MS. Toen Alex 16 was, werd zijn beste vriend ernstig ziek: “Na twee keer verkeerd gediagnosticeerd te zijn, bleek MS uiteindelijk de reden waarom mijn beste vriend al maanden als een dood vogeltje op bed lag. Dat heeft zo’n enorme impact op mij gehad, dat ik me als ambassadeur van het Nationaal MS Fonds sterk maak tegen MS.”

Optreden Tony Scott
Ook ambassadeur Tony Scott is van de partij in Utrecht, waar hij een optreden verzorgt. De Amsterdamse hiphouse rapper scoorde in de jaren negentig meerdere internationale hits en werkte samen met grote namen als Ben Liebrand en Boyz II Men. In 2014 kreeg Tony de diagnose MS. “Het begon een paar jaar geleden met fysieke kwalen. Ik was sneller vermoeid en mijn concentratie werd slechter. Op een ochtend dacht ik dat ik met mijn lenzen in was gaan slapen. Maar toen ik ze probeerde uit te doen, merkte ik dat ik mijn lenzen helemaal niet in had: mijn zicht was in een nacht keihard achteruit gegaan. Ik ging direct naar het ziekenhuis. Daar constateerden ze Multiple Sclerose”, aldus Scott.

Tony Scott treedt 13 mei samen met DJ Blaze tussen 11.30 en 14.30 uur op in het Máximapark om alle deelnemers van MS Motion aan te moedigen en een hart onder de riem steken.

Onderzoek naar MS
Deelnemers van MS Motion maken zich sterk tegen MS door met een fysieke tegenprestatie geld op te halen voor onderzoek naar de genezing van de chronische ziekte MS. In 2016 hebben de deelnemers van MS Motion bijna € 100.000 opgehaald voor onderzoek naar MS. De doelstelling voor dit jaar is een verdubbeling van dat bedrag.

Onderzoekers weten niet waardoor MS veroorzaakt wordt en kunnen het daardoor ook nog niet genezen. Meer geld voor onderzoek is hard nodig, want het aantal MS-patiënten blijft stijgen. In Nederland hebben zo’n 17.000 mensen MS, maar liefst 1 op de 1.000 mensen dus. Ieder jaar komen daar ongeveer 450 mensen bij.

Meedoen
MS Motion is een gezellig en sportief evenement voor iedereen. Het Nationaal MS Fonds gelooft in de kracht van beweging. Zelf MS hebben, iemand kennen met MS of zin hebben in een sportieve uitdaging; er is altijd een goede reden om mee te doen met MS Motion. Aanmelden of doneren kan via www.msmotion.nl