Nederland organiseert grootste eHealth congres van Europa

Nederland organiseert in juni 2016 het grootste Europese congres op het gebied van eHealth. Minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn (beiden VWS) willen dat nieuwe innovaties in de zorg breed toepasbaar worden voor de mensen die daar baat bij hebben. Deze wens staat daarmee centraal op het driedaagse congres. Ook is er aandacht voor de veranderingen die dit voor zorgverleners met zich mee brengt. eHealth Week 2016 wordt georganiseerd in het kader van het voorzitterschap van Nederland van de Europese Unie.

Aan eHealth Week 2016 zullen naar verwachting 2500 mensen uit meer dan 30 landen deelnemen. Het congres wordt georganiseerd door de Europese Commissie, HIMMS Europe en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarmee biedt het niet alleen een uitstekende kans om te kijken naar goede voorbeelden over de grens. Het is ook een unieke kans voor Nederlandse bedrijven om zich te presenteren. Minister Edith Schippers: “Of het nu gaat om diabetes, e-mental health, gezond ouder worden, of apparatuur voor diagnostiek, Nederlandse bedrijven zijn wereldwijd actief, staan goed aangeschreven en kunnen veel betekenen voor de zorg en de patiënt.

In de Beurs van Berlage komen beleidsmakers, onderzoekers en de bedrijven vanuit de hele wereld samen. Een goed moment om duidelijk te maken waar innovatie in de zorg volgens VWS om moet gaan, meerwaarde creëren voor de gebruiker. Staatsecretaris Martin van Rijn: “Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Het is onze taak om te zorgen dat de nieuwe technieken leiden tot betere zorg, waarbij de mensen die ondersteuning en zorg nodig hebben centraal staan.”

Naast het driedaagse congres worden in dezelfde week ook twee nationale eHealth dagen georganiseerd. Maandag 6 juni staat in het teken van initiatieven uit verschillende Nederlandse regio’s, met aanbieders en gebruikers van eHealth. De ondersteuning en het opschalen van eHealth start-ups in Nederland is het thema van de bijeenkomst op 7 juni 2016.

Voor meer informatie over eHealth Week 2016: www.ehealthweek.org.