Nieuwe unit voor longziekten bij Erasmus MC

Opening Longtransplantatie-UnitDe afdeling Longziekten heeft een nieuwe unit ingericht voor patiënten die een longtransplantatie hebben ondergaan.

Bedden
“Voorheen waren patiënten na een longtransplantatie verspreid over alle bedden op de afdeling. Dat is nu niet meer zo. Voortaan wordt voor deze groep zorg geboden op onze longtransplantatie-unit”, zegt dr. Merel Hellemons.

Zorg
De unit in gebouw Nd-8 is er voor vier verschillende groepen. Hellemons: “Natuurlijk voor diegenen die recent een longtransplantatie hebben ondergaan. Maar ook voor patiënten die na een transplantatie langer zorg nodig hebben. En verder voor de mensen de gescreend worden voor een eventuele transplantatie, en zij die erop moeten wachten.”

Dagelijks
Bij deze specifieke groepen zijn dagelijks verpleegkundige specialisten, artsen, fysiotherapeuten, apothekers, diëtisten, psychologen en maatschappelijk werkers aanwezig. “Het is dus gewenst dat de patiënten dichtbij elkaar zijn, zodat alle betrokkenen intensiever kunnen samenwerken. De zorg wordt op deze manier dichter naar de patiënten gebracht.”