Philips introduceert next-generation interventionele oncologieoplossing OncoSuite* voor geavanceerde tumoranalyse en behandeling in Europa

Embolization-with-EmboGuide / Philips Introduces Next Generation Interventional Oncology Solution OncoSuite* for Advanced Tumor Analysis and Therapy in Europe (PRNewsFoto/Royal Philips)Philips heeft vandaag aangekondigd dat het op de jaarlijkse bijeenkomst van de Cardiovascular and Interventional Radiological Society of Europe 2016 (CIRSE 2016), wat zal worden gehouden in Barcelona (Spanje) van 10 tot 14 september zijn nieuwste innovatie in de interventionele oncologie zal onthullen. De next-generation interventionele oncologieoplossing, OncoSuite, van Philips zal artsen in staat zal stellen om analyses aan te bieden en minimaal invasieve, doelgerichte behandeling van tumorlaesies die minder invloed zullen hebben op gezond weefsel. Het biedt artsen tijdens het uitvoeren van de procedure een beter zicht op de behandelingsdoelen, voor een geïnformeerde besluitvorming.

“Hoewel OncoSuite kan worden gebruikt voor verschillende vormen van kanker, waaronder bot-, nier- en longkanker, zijn de oplossingen en specifieke instrumenten vooraal afgestemd op de behandeling van patiënten met leverkanker,” aldus Dr Jeff Geschwind, voorzitter en directeur van de Department of Radiology and Biomedical Imaging aan de Yale School of Medicine. “Gezien de gestage toename in de prevalentie van niet-alcoholische vette leverziekte en leverkanker, is de ontwikkeling en beschikbaarheid van nieuwe technologie hard nodig om interventionele oncologen te voorzien van een doorbraak die zorgt voor de best mogelijke behandeling van deze patiënten.”

Dr. Geschwind vervolgde: “Wat in deze gevallen het belangrijkst is, is de mogelijkheid om de levertumoren tijdens de procedure zichtbaar te kunnen maken, zelfs de kleintjes, en om ze heel doelgericht aan te kunnen pakken, teneinde de therapeutische uitkomst te maximaliseren, en de vernietiging van gezond leverweefsel te voorkomen. OncoSuite is ontworpen om ons te helpen leverkanker beter te zien, te bereiken en te behandelen.”

OncoSuite is de geïntegreerde oplossing van Philips om procedures voor tumorembolisatie en -ablatie met de interventionele röntgensystemen van Philips te verbeteren. Het is het enige platform in de industrie dat beide procedures ondersteunt, waardoor artsen meerdere tumorlaesies tegelijkertijd kunnen behandelen. OncoSuite bevat het innovatieve productaanbod van Philips voor verbeterde beeldvorming (XperCT Dual), live 3D-beeldgeleiding voor tumorembolisatie (EmboGuide) en live 3D-beeldgeleiding voor tumorablatie (XperGuide). Het is het zoveelste voorbeeld van de Image Guided Therapy-oplossingen dat minimaal invasieve procedures bevordert door artsen te helpen bij het besluiten, begeleiden, behandelen en bevestigen van de juiste behandeling voor elke patiënt.

“Minimaal invasieve, beeldgeleide interventionele oncologieprocedures zijn een zeer effectieve optie voor patiënten die niet kunnen worden behandeld met behulp van conventionele technieken zoals chirurgie, chemotherapie of radiotherapie,” aldus Ronald Tabaksblat , Business Leader Image Guided Therapy Systems bij Philips. “Het aantal interventionele oncologieprocedures stijgt snel en OncoSuite biedt het eerste volledige interventionele oncologieportfolio voor interventionele radiologen, waardoor artsen de volledige tumor en zijn voedingsaders kunnen zien, voor een doelgerichte behandeling, waarbij gezond weefsel wordt ontzien.”

De next-generation OncoSuite maakt gerichte behandeling mogelijk van een volledige tumor en zijn voedingsaders, waardoor omliggend weefsel of organen worden vermeden. De innovatieve Open Trajectory-functie binnen XperCT Dual zorgt voor betere centrering van de lever met aanzienlijk verbeterde visualisatie tijdens de procedure van perifere levertumoren in één enkele scan.[6] Deze functie biedt een meer gericht beeld, waardoor grotere patiënten effectiever gescand kunnen worden. Eerder, met de traditionele geometrische verplaatsing van de C-arm van het interventionele röntgensysteem was een deel van de lever niet zichtbaar en hadden grotere patiënten meerdere scans nodig om tumoren in de periferie van de lever te visualiseren.

Embolisatieprocedures omvatten het blokkeren van de slagaders, die een tumor voeden, met kralen die voedingsstoffen en zuurstof blokkeren. Hiervoor moet een katheter worden ingebracht, die naar de locatie van de tumor moet worden begeleid met behulp van live beelden. BTG en Philips werkten al nauw samen aan de nieuwe mogelijkheden die radiopake kralen bij de visualisatie bieden in combinatie met beeldgeleide behandeling. Samen hebben de bedrijven LC Bead LUMITMen Philips Live Image Guidance Software gekalibreerd om interventionele radiologen en multi-disciplinaire teams te helpen bij het creëren van betere behandelingsopties voor patiënten met leverkanker door middel van visualisatie. Als gevolg bevat de next-generation OncoSuite ook ’s werelds eerste geoptimaliseerde beeldvorming voor LC Bead LUMITM die in real-time zichtbare bevestiging biedt van de locatie van de kraal tijdens embolisatieprocedures. Daarnaast verbetert de nieuwe Wiper Movement-functie de workflow met automatische Dual Phase-beeldvorming, waarmee artsen wordt geholpen doordat ze twee 3D cone beam CT-datasets van verschillende momenten van de procedure in één enkele stap kunnen oproepen.
De next-generation OncoSuite weerspiegelt de bijdrage die Philips wil leveren aan betere, meer persoonlijke zorg voor patiënten, die de kosten voor gezondheidszorg tevens verlaagt. Voor meer informatie over de aanwezigheid van Philips op het CIRSE-congres 2016, kunt u hier  terecht en volgt u de #CIRSE2016 conversatie gedurende het evenement. OncoSuite en het volledige aanbod van geïntegreerde radiologieoplossingen van Philips zullen ook te zien zijn op de komende jaarlijkse RSNA-bijeenkomst in Chicago (VS), later dit jaar.