Teva lanceert Social Media Campagne over Multiple Sclerose

foto van Teva Pharmaceuticals Europe.Teva Pharmaceuticals Europe BV kondigt vandaag de lancering van de ‘Life Moments with MS’ campagne aan – een initiatief om deze ziekte onder de aandacht te brengen, waarin de uitdagingen worden belicht waar MS patiënten mee te maken krijgen bij het omgaan met hun ziekte tijdens belangrijke veranderingen in hun leven – zoals uit huis gaan, veranderen van baan of het starten van een gezin. In de aanloop naar Wereld MS dag op 31 mei, zal Teva multimedia content en bronnen delen via haar social media kanalen om te zorgen voor meer bekendheid en om de dialoog te bevorderen tussen MS patiënten en hun artsen.

Belangrijke gebeurtenissen in het leven, zoals het veranderen van baan, trouwen en het starten van een gezin kunnen gevolgen hebben voor de manier waarop iemand met MS de behandeling naleeft. Vooral zwangerschap of plannen om een gezin te starten kunnen een directe invloed hebben op het doseringsregime.[1] De literatuur adviseert patiënten om samen te werken met hun zorgverleners om op een open manier te communiceren en een op vertrouwen gebaseerde therapeutische relatie te hebben. Dit zorgt ervoor dat zij de kennis en vaardigheden hebben die nodig zijn om zich op de lange termijn te houden aan kun MS therapie[2].

Het social media initiatief van Teva ‘Live Moments with MS’ loopt vanaf morgen, 23 mei tot en met Wereld MS Dag op 31 mei. We gebruiken daarbij de hashtag #LifeMomentswithMS. De campagne richt zich op het opleiden en zorgen voor informatie en hulpmiddelen over hoe het is om met MS te leven. Tegelijkertijd versterken we het belang van het hebben van een open dialoog tussen mensen met MS en hun artsen. De social media campagne kan gevolgd worden op de Facebook pagina van Teva (www.facebook.com/tevapharmeurope) en via Twitter (www.twitter.com/tevapharmeurope). Mensen worden aangemoedigd om de gesprekken te volgen door de officiële World MS Day hashtag #LifewithMS of #Lifemomentswithms te gebruiken.

Anne Winslow, Voorzitter van het Europese MS platform (EMSP) heeft gezegd, “De EMSP houdt zich bezig met het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen die MS hebben. Wereld MS dag geeft ons een mogelijkheid om mensen met MS en de bredere MS gemeenschap er aan te herinneren dat kennis macht is en dat het met de juiste informatie en ondersteuning mogelijk is om je situatie onder controle te houden en je te richten op andere dingen die in je leven gebeuren.”

“Teva wil zorgen voor effectieve oplossingen voor mensen met MS”, zegt Tomas Boekx, hoofd CNS Europa bij Teva. “We zijn blij dat we Wereld MS Dag kunnen steunen en we hopen dat deze social media campagne mensen met MS zal steunen om goede gesprekken te hebben met hun zorgverleners. Het starten van een gezin is maar een van de belangrijke mijlpalen in het leven die een uitdaging kunnen vormen voor mensen met MS. Opleiding en een voortdurende dialoog zijn essentieel om ervoor te zorgen dat mensen met MS de noodzakelijke informatie hebben om hen te helpen bij het maken van geïnformeerde keuzes over hoe ze het beste kunnen omgaan met hun toestand en hoe ze hun kwaliteit van leven kunnen verbeteren.

Volgens het Europese Multiple Sclerose Platform (EMSP) zijn meer dan 700.000 mensen in Europa getroffen door MS. MS komt twee keer zoveel voor bij vrouwen als bij mannen[3]. MS komt meer voor bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd.[4] De gemiddelde leeftijd waarop de diagnose wordt gesteld is ongeveer 30 jaar [5] en 35% van de vrouwen stelt de beslissing om kinderen te krijgen uit als gevolg van de ziekte.6

Wereld MS Day wordt gecoördineerd door de Internationale MS Federatie (MSIF) en haar leden en richt zicht op het zichtbaar maken van de uitdagingen waarmee mensen met MS te maken krijgen alsmede welke oplossingen besproken kunnen worden om te helpen deze onder de aandacht te brengen. De MSIF heeft een rapport gepubliceerd over de principes die ten grondslag liggen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven. Deze principes bevelen aan dat mensen met MS in staat moeten zijn om hun volledige potentieel te realiseren en dat ze ondersteund moeten worden bij het nemen van controle over de beslissingen die invloed hebben op hun leven en dat ze zelf zoveel mogelijk controle houden over hun ziekte.