Virtuele wandeling door het Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis in Tilburg

Het ziekenhuis is voor veel mensen een onbekend terrein met veel slingerende gangen en gesloten deuren. Maar wat speelt zich achter die deuren af? De locatie St. Elisabeth van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis biedt vanaf nu als eerste ziekenhuis in Nederland de mogelijkheid om via Google Streetview – digitaal – van de ingang van het ziekenhuis naar de verschillende poliklinieken en zelfs de operatiekamer te ‘wandelen’.

De virtuele tour zal ongetwijfeld veel (thuis)avonturiers en nieuwsgierigen lokken. Toch is volgens mond,- kaak- en aangezichtschirurg Erik Nout het bevredigen van nieuwsgierigheid niet de enige functie. “Denk bijvoorbeeld aan jonge patiënten. Een eerste bezoek aan het ziekenhuis kan voor hen beangstigend zijn. Dit platform biedt de mogelijkheid om – vanuit het gemak van je huis – alvast door het ziekenhuis te lopen. Opeens is die grote mysterieuze plek iets minder geheimzinnig. Hopelijk helpt dat angstige of zenuwachtige patiënten in hun voorbereiding op een onderzoek of opname.”

Ontdekkingsreis
Het wandelen van de route voelt zo natuurlijk aan, als digitaal mogelijk is. Via https://goo.gl/oVHOKA kom je terecht bij de ingang van het ziekenhuis. Hierna kan de surfer zelf via de pijltjes door het ziekenhuis navigeren. Op het moment van lancering kunnen belangstellenden onder meer een kijkje nemen op de poliklinieken Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie, Plastische Chirurgie en het Gamma Knife Centrum. Niet alleen de gangen zijn te bezichtigen, ook de route naar de OK is compleet in beeld gebracht. Maar het is natuurlijk veel leuker om zelf te ontdekken waar je allemaal naar binnen kunt wandelen.

Gigantisch
De virtuele wandeling is een initiatief van de polikliniek Mond-, Kaak en Aangezichtschirurgie, in samenwerking met fotograaf Tommy de Lange van 360weergave.nl. Tommy spreekt van zijn grootste project tot op heden. “De gemiddelde Business View bij een bedrijf of instelling bestaat uit 10 panoramafoto’s die aan elkaar gelinkt zijn. Ter vergelijking, voor dit immense project in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis heb ik maar liefst 200 gelinkte panorama’s gemaakt.” Op het moment van lancering zijn de volgende afdelingen te bekijken: Hoofdingang, Mondhygiëne de Bres, de poliklinieken Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie, Plastische Chirurgie, Neurologie, Neurochirurgie, Oogheelkunde, de Operatiekamers en het Gamma Knife Centrum.