Week van de Mondhygiënist: Vrouwen beoordelen partner op zijn gebit

logo-week-van-de-mondhygienistEen slechte adem? Bloedend tandvlees? Veel mensen hebben hier last van. Meer dan de helft van de Nederlanders heeft weleens een slechte adem. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen meer aandacht besteden aan hun mondgezondheid. Zij willen het liefst een stralende lach en een frisse adem. En… ook niet onbelangrijk, zij beoordelen een eventuele partner hierop!

Vrouwen alert op slechte adem
Vrouwen zijn meer dan mannen, alert op een slechte adem. Angst voor sociale afwijzing ten gevolge van een slechte adem of andere mondproblemen, speelt daarbij een grote rol. Hoewel mannen en vrouwen even vaak de mondzorgpraktijk bezoeken, lijkt de laatste groep zich meer bewust van het belang van goed poetsen en het schoonmaken tussen de tanden en kiezen. Vrouwen verzorgen hun mond veel beter en – belangrijker nog – beoordelen mannen hierop! Vrouwen zullen een potentiële partner sneller afwijzen wanneer deze een slechte adem heeft. Dit blijkt uit onderzoek dat Yvonne en Bram Buunk onlangs presenteerden tijdens het World Dental congres van de FDI in India. Aan het onderzoek werkten 1677 personen mee van 18 jaar en ouder.(*)

Slechte adem negatief voor carrière
Ernstige slechte adem (halitose) kan zelfs substantiële economische gevolgen hebben. Door de effecten van schaamte op sociale interactie, kan dit zelfs een succesvolle carrière in de weg staan.

Hoe kom je aan een slechte adem of bloedend tandvlees?
De vervelende geur uit de mond wordt in 90% van de gevallen veroorzaakt door stinkende zwavelgassen van bacteriën in de mond. Drie van de vier volwassenen heeft weleens last van ontstoken tandvlees. Wanneer het tandvlees bloedt, betekent dat dit ontstoken is, vaak komt dit voort uit een slechte mondverzorging. Bij een ernstige tandvleesontsteking kunnen tanden en kiezen los komen te staan.

Je mond en gezondheid
Bekend is dat gezondheidsproblemen, zoals diabetes en hart- en vaatziekten worden beïnvloed door bacteriën in de mond. Ook is er een verband tussen ontstoken tandvlees en vroeggeboorte, dementie en reuma. Redenen genoeg om de mond heel erg goed te verzorgen.

Mondhygiënist helpt graag
De mondhygiënist is de coach op weg naar een gezonde mond, voor iedereen van 0 t/m 100 jaar. Uit onderzoek blijkt dat de mondhygiënist dé mondzorgprofessional is, die kan helpen bij een slechte adem of bloedend tandvlees. Ook om problemen in de mond te voorkomen, staat de mondhygiënist graag voor u klaar!

Handig om te weten: voor een bezoek aan de mondhygiënist is geen verwijzing nodig en behandeling van jeugd tot 18 jaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Week van de Mondhygiënist
Van 16 t/m 21 maart 2015 bent u van harte welkom bij de NVM-mondhygiënist voor een gratis mondzorgadvies. Op www.weekvandemondhygienist.nl vindt u een overzicht van de deelnemende mondzorgpraktijken.

De Week van de Mondhygiënist wordt georganiseerd door NVM-mondhygiënisten, dé beroepsorganisatie voor mondhygiënisten in Nederland. Kijk op www.mondhygienisten.nl voor meer informatie.