Aegate is geselecteerd als dienstverlener voor geneesmiddelen authenticatie in Europa

Aegate, de marktleider en expert in geneesmiddelen verificatie is door de “European Medicines Verification Organisation” aangesteld als een geselecteerde leverancier van een “Advanced National Blueprint Service”.

Aegate’s “National Blueprint Service” zal een nationaal “end-to-end” systeem verzekeren voor de authenticatie van geneesmiddelen op het afleverpunt. Hierdoor verhoogt het de veiligheid van de patiënt op het eindpunt van de legale pharmaceutische distributieketen.

De “Falsified Medicines Directive” bepaalt dat binnen 3 jaar alle apotheken in Europa uitgerust zullen moeten zijn met authenticatie software die voldoet aan alle wettelijke vereisten. Aegate is met haar 7 jaar operationele ervaring ideaal geplaatst om deze activiteit te leiden.

Aegate is verheugd samen te kunnen werken met de EMVO en de lokale “Medicines Verification Organisations” in de strijd tegen namaak geneesmiddelen.

“Aegate is trots aangesteld te zijn als een officiële leverancier voor een “National Blueprint System”. Dit is een belangrijke mijlpaal in de strijd tegen namaak geneesmiddelen in Europa. Aegate kijkt er naar uit om samen te werken met de lokale stakeholders voor de implementie van zulke systemen” zegt Mark De Simone, CEO.