DNA test nu thuis uit te voeren

Een DNA test kan vanaf nu ook heel gemakkelijk thuis uitgevoerd worden DNA Diagnostics Centre (DDC) introduceert nieuwe mogelijkheden voor de DNA test. Een vaderschapstest kan vanaf nu thuis worden uitgevoerd. De monsters worden thuis afgenomen en onderzocht in een laboratorium. Deze test is rechtsgeldig.

Laat een vaderschapstest uitvoeren
In onze maatschappij heeft ongeveer 2 tot 3 procent van de kinderen een andere biologische vader dan ze denken te hebben. Bij twijfel over vaderschap kan een vaderschapstest worden uitgevoerd. Tegenwoordig kunnen DNA monsters voor bijvoorbeeld een vaderschapstest heel eenvoudig thuis afgenomen worden. Het gaat dan om een monster van wangslijmvlies. Daarna worden de monsters deskundig onderzocht in een laboratorium. Het materiaal voor het uitvoeren van de DNA test kan vanaf nu zelfs online besteld worden. De uitslag van de test is al binnen een paar dagen bekend. De vaderschapstest geeft minimaal 99,999% zekerheid. Indien de geteste man niet de biologische vader van het geteste kind is, kan het laboratorium met 100% zekerheid vaderschap uitsluiten. Een groot voordeel van het thuis uitvoeren van een vaderschapstest is de hoge mate van privacy en anonimiteit. Bovendien zijn deze testen honderden euro’s goedkoper dan het laten uitvoeren van een dergelijke test in het ziekenhuis. De verwachting is dan ook dat steeds meer mensen gebruik gaan maken van een handige DNA-thuistest.

DNA-test.nl biedt u zowel in Nederland als in België de mogelijkheid om een DNA test uit te voeren, zowel voor uw gemoedsrust als voor juridische doeleinden. We werken samen met het DNA Diagnostics Centre (DDC), het grootste en meest toonaangevende laboratorium ter wereld.