Eerste investering InnovationQuarter in BabyBloom Healthcare

babyboomWoensdag 10 september heeft InnovationQuarter bekend gemaakt dat zij haar eerste investering heeft gedaan in de Leidse onderneming BabyBloom Healthcare.

BabyBloom Healthcare werd in 2009 opgericht als spin-off van de TU Delft met als doel een kind- en oudervriendelijke couveuse te realiseren. Dankzij het unieke en innovatieve ontwerp is de BabyBloom couveuse de eerste couveuse ter wereld waarmee een moeder in bed haar kind op schoot kan nemen, waaraan gebruikers zittend kunnen werken en die het kind beschermt tegen schadelijke prikkels. De BabyBloom couveuse is hiermee een revolutie in de neonatologie.

Met de vestiging in Leiden, wortels in de TU Delft en het Erasmus MC en met belangrijke productiepartners in Den Haag en Delft, sluit BabyBloom Healthcare naadloos aan bij de doelstelling van het investeringsfonds van InnovationQuarter. InnovationQuarter is in januari 2014 opgericht met als doel om innovatie, bedrijvigheid en werkgelegenheid in Zuid-Holland te stimuleren.

“Babybloom Healthcare is precies het soort bedrijf dat wij voor ogen hadden bij de oprichting van ons investeringsfonds. Innovatief, maatschappelijk relevant en diepgeworteld in onze provincie” aldus Francis Griep-Quint, Hoofd Participatie en Financiering bij InnovationQuarter. “Met deze investering maken we de uitrol van een prachtige Zuid-Hollandse innovatie op het gebied van neonatologie mogelijk, die de kwaliteit van de behandeling van te vroeg geborenen sterk verbetert.”

Mede-oprichter van BabyBloom Healthcare Heleen Willemsen: “Het is niet eenvoudig om als jong technologisch bedrijf financiering op te halen. We zijn enorm blij dat InnovationQuarter samen met de andere investeerders het nu mogelijk maakt om onze ambitie waar te maken: ouders en hun vroeggeboren baby’s over de hele wereld een betere couveusetijd bieden.” BabyBloom Healthcare zal de financiering gebruiken om productie van de couveuses op te schalen en om de internationale verkoop- en distributie in te richten en zo de leidende positie op het gebied van de ontwikkeling van hoogwaardige, innovatieve en ergonomische couveuses te consolideren.

Colja Laane, directeur van het Netherlands Genomics Initiative en lid van de regiegroep Life Sciences and Health, is blij met de eerste investering van InnovationQuarter: “Het gaat hier om een innovatief product, dat business genereert voor de BV Nederland en bovendien de potentie heeft om zorgkosten omlaag te brengen. Deze investering raakt alle doelstellingen van de topsector Life Sciences & Health.”