Gediplomeerde schoonheidsspecialisten slaan massaal handen ineen

Vandaag slaan ruim 2000 gediplomeerde schoonheidsspecialisten om 11.00 uur hun handen ineen door gezamenlijk één en hetzelfde bericht te posten op Social Media. Hiermee roepen zij massaal iedereen op om de petitie “IPL/Laser: in vertrouwde handen bij de gediplomeerde schoonheidsspecialist te tekenen”. Niet alleen de schoonheidsspecialiste is hier namelijk de dupe van, ook de consument!

Het bericht (zie bijlage) is een oproep aan alle consumenten om de petitie ‘IPL/Laser: in vertrouwde handen bij de gediplomeerde schoonheidsspecialisten’ te laten ondertekenen.

De petitie is een tegengeluid tegen het mogelijke wetsvoorstel om laser, IPL en aanverwante behandelingen voor te behouden aan BIG-geregistreerden, zoals huidtherapeuten en artsen. Een wetsvoorstel wat niet alleen de schoonheidsspecialisten zal duperen, maar zeker ook de consument. Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil haar voorstel voor de zomer bij de Tweede Kamer indienen.

Zorgsysteem
Naast de schijnveiligheid voorzien wij ook problemen in ons zorgsysteem. De drempel is nu nog laag: schoonheidsspecialisten zijn als huidprofessionals goed toegankelijk voor een breed publiek aan cliënten. Schoonheidsspecialisten zien de huid van hun cliënten meerdere keren per jaar en kunnen sneller vaststellen hoe onregelmatigheden op de huid zich ontwikkelen. De bevoegde schoonheidsspecialisten verwijderen zelfstandig huidoneffenheden en signaleren verdachte plekjes op de huid – veelal eerder dan een behandelaar die hen slechts enkele keren ziet – waardoor ze de cliënt tijdig doorverwijzen naar een dermatoloog. Zij voorkomen hiermee veel leed door hun cliënten te behoeden voor de medische zorg. De vroegtijdige signalering pakt niet alleen positief uit voor de cliënt. Doordat zij sneller een arts bezoeken kunnen kosten van eventuele medische zorg
beperkt blijven.

Petities.nl
De petitie is momenteel een van de snelst groeiende petities op www.petities.nl. De petitie wordt gecommuniceerd via www.tekenvoorhetvak.nl en is tot 31 mei geopend.

ANBOS
ANBOS is voor 70 procent representatief voor de bedrijven in de schoonheidsverzorging en telt 5000 aangesloten schoonheidsspecialisten. Al meer dan 65 jaar behartigt zij, als business partner, de belangen van haar leden op kwaliteit, vakinhoud en ondernemerschap.