Oogfonds lanceert digitale braillekaart op Bright Sight Day

Op donderdag 13 oktober is het Bright Sight Day. Het Oogfonds roept iedereen op om deze dag via oogfonds.nl/bright-sight-day een digitale braillekaart te versturen. Met de ludieke actie vraagt de organisatie aandacht voor het belang van goed zicht.

Je geliefde, ouder, kind, buurvrouw of collega een ‘bright sight’ toewensen kan met een van de kant-en-klare braillekaarten op oogfonds.nl/bright-sight-day. Nog veel leuker is het om je eigen boodschap in braille te laten omzetten. De ontvanger kan de brailleboodschap weer naar het standaard alfabet vertalen door op de kaart te klikken of de link te volgen. De kaart kan worden verzonden via e-mail, Whatsapp, Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn.

Aandacht voor zien
Edith Mulder, directeur van het Oogfonds: “Onze ogen zijn een kostbaar bezit. Ze zorgen ervoor dat we de gezichten van onze geliefden kunnen zien, dat we kunnen genieten van de herfstkleuren in het bos, dat we kunnen lezen, fietsen, autorijden, ga zo maar door. Daarom vragen we tijdens Bright Sight Day aandacht voor het belang van goed zicht.”

Bright Sight Day
Bright Sight Day is een activiteit van het Oogfonds in het kader van World Sight Day van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO).

Ook een digitale brailleboodschap versturen? Ga naar oogfonds.nl/bright-sight-day