Prikkelarme voorstelling met dolfijnen voor mensen met autisme

Op 28 maart gaat de Autismeweek 2015 van start met een speciale prikkelarme voorstelling in het Dolfinarium in Harderwijk. Het Dolfinarium is niet exclusief open voor mensen met autisme en hun naasten, maar het park en de Nederlandse Vereniging voor Autisme doen er alles aan om deze dag in het Dolfinarium zo autismevriendelijk te beleven.

De NVA vraagt in de Autismeweek aandacht voor het onbegrip waar mensen met autisme mee te maken hebben. Als je autisme hebt, heb je doorgaans een goed oog voor detail, ben je uitgesproken eerlijk, en ben je bereid om hard te werken en ergens voor te gáán. Tegelijkertijd hebben mensen met autisme vaak moeite met sociale interactie, overzicht en het verwerken van informatie en prikkels. Het is voor veel mensen met een vorm van autisme daardoor niet vanzelfsprekend om elke dag naar school te gaan of een baan te hebben.

Voorafgaand aan de speciale prikkelarme voorstelling met dolfijnen ‘Aqua Bella’ lanceert de NVA haar campagne ‘Autisme is niet te genezen, onbegrip gelukkig wel’. Aan deze campagne werkten jongeren met een vorm van autisme mee. Uiteraard zijn zij bij de lancering en de show aanwezig.

Ben je zelf iemand met een vorm van autisme of ken je iemand in je omgeving? Kom ook 28 maart naar het Dolfinarium! Kijk voor speciale tickets en meer informatie op: www.dolfinarium.nl/nva.

Openingstijden Dolfinarium op 28 maart: 10.00 – 17.00u. De voorstelling ‘Aqua Bella’ staat gepland rond 12.00 uur.