Veiling van paarse mode-items voor mensen met epilepsie

Morgen is het Purple Day. Op deze dag wordt opgeroepen om paarse kleding en accessoires te dragen om zo aandacht te vragen voor epilepsie: een aandoening die wereldwijd 65 miljoen mensen treft. Online modeplatform STYLIGHT en webwinkel Designer-Vintage.com ondersteunen Purple Day met een bijzondere actie. Vanaf 26 maart om 8 uur worden een week lang paarse kleding, schoenen en accessoires van bekende mensen en modemerken geveild op purpleday.stylight.nl. De opbrengst van deze veiling komt ten goede aan twaalf internationale organisaties die zich inzetten voor mensen met epilepsie waaronder het Epilepsiefonds.

Purple Day is in 2008 gestart door de toen negenjarige Cassidy uit Canada die zelf epilepsie heeft. Zij roept iedereen op om paarse kleding en accessoires te dragen om zo aandacht te vragen voor de aandoening die nog steeds niet te genezen en te voorkomen is. Al snel werd dit mooie initiatief wereldwijd omarmd door duizenden mensen met epilepsie en diverse epilepsieorganisaties.

Invloed van epilepsie
STYLIGHT wil Purple Day graag ondersteunen en heeft daarom besloten om in actie te komen. “Wij zijn een internationale organisatie en wij vinden het belangrijk dat de aandoening epilepsie onder de aandacht wordt gebracht. Uit eigen ervaring weet ik dat epilepsie een grote invloed op iemands leven kan hebben. Zo kreeg een kennis van mij op latere leeftijd plotseling epilepsie met als gevolg dat hij zijn werk als piloot niet meer kon uitoefenen. Ik hoop dat de veiling een succes wordt en dat we met het geld dat we inzamelen mensen met epilepsie kunnen helpen. Daarnaast hopen we met deze actie ook de bewustwording over de aandoening te vergroten”, aldus de woordvoerder van STYLIGHT.

Bied mee voor het Epilepsiefonds
Meer dan dertig bekende stijliconen, voetballers en muzikanten hebben paarse producten ter beschikking gesteld voor deze veiling. Bezoek tijdens de veilingperiode van 26 maart t/m 2 april purpleday.stylight.nl en doe een bod. Hiermee schaf je niet alleen een fantastisch item aan, maar steun je ook mensen met epilepsie.