Water drinken essentieel voor je lichaam

Het drinken van water is belangrijk voor het functioneren van je lichaam. Wist je bijvoorbeeld dat door het drinken van water je lichaamstemperatuur op peil wordt gehouden? 86 procent van de Nederlandse consument drinkt al dagelijks water en een stijging van de consumptie is ook terug te zien in de consumptiecijfers van mineraal- en bronwater.

Een gezonde dorstlesser
Ons lichaam verliest per dag gemiddeld 2,6 liter aan vocht. Uit voeding halen we dagelijks gemiddeld 1 liter vocht. Om het overige vochtverlies aan te vullen is het belangrijk om voldoende te drinken. En water is dan de perfecte dorstlesser zonder calorieën. Naast dat het drinken van water namelijk bijdraagt aan het instandhouden van een goede lichaamstemperatuur, helpt het tevens bij verschillende cognitieve en fysieke functies van je lichaam.

Stijging consumptie mineraal- en bronwater
Dat water een populaire dorstlesser is, is onder andere terug te zien in de consumptiecijfers, waar een stijging zichtbaar is van de consumptie van mineraal- en bronwater. Mineraal- en bronwater onderscheidt zich van andere soorten water door het unieke zuiveringsproces. Het water wordt namelijk gedurende een proces van enkele tot vele jaren natuurlijk gezuiverd door verschillende aardlagen. Wist je dat het water daarom direct drinkbaar is bij de bron? Het ondergaat verder geen extra behandeling en de kwaliteit is daardoor constant van de bron tot aan de consument.

Nationaal Wateronderzoek
Het Nationaal Wateronderzoek toont aan dat 86 procent van de Nederlandse consument al dagelijks water drinkt. Door de waterdrinkers wordt dan gemiddeld 4,1 glas water per dag gedronken. De meest genoemde reden om water te drinken is: dorst hebben (68%), hydrateren (62%) en omdat het verfrissend is (51%).