Cardiologisch Nederland centraal onder één dak

logo2bmpHedenmiddag is in Utrecht aan Moreelsepark 1 het Holland Heart House geopend.  Met de opening van het Holland Heart House zijn alle professionele organisaties van Nederlandse cardiologen onder één dak samen gebracht.

De samenwerkende organisaties zijn de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie, de beroepsvereniging van Nederlandse cardiologen, de WCN (Werkgroep Cardiologische Centra Nederland), de vereniging van niet academische cardiologische onderzoeksgroepen, het ICIN – Netherlands Heart Institute verricht wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten in en met de afdelingen cardiologie van de universitaire medische centra, het CVOI (CardioVasculair Onderwijs Instituut) dat zorg draagt voor de (na)scholing van cardiologen en de NCDR die verantwoordelijk is voor het de registratie van de kwaliteit van cardiologie en de traceerbaarheid van patiënten.

De organisaties huren gezamenlijk kantoorruimte op de tweede verdieping van het monumentale Hoofdgebouw 1 (HGB1). Dit kantoorgebouw stamt uit 1870 en diende in het verleden als het eerste hoofdkantoor van de Nederlandse Spoorwegen. Nu wordt dit het hart van cardiologisch Nederland, en tevens een centrale vergaderplek.

De samenwerkende organisaties zijn blij met de huisvesting onder één dak. Op deze manier worden de lijnen nog korter en wordt de samenwerking nog beter. De organisaties staan, elk vanuit hun eigen perspectief, voor uitmuntende cardiologische zorg in Nederland en zullen dit de komende jaren nog verder uitdragen.