Noordhoff Health gebruikt Mediasite voor co-creatie innovatieve lespro

Noordhoff Health en Sonic Foundry hebben op 4 oktober 2016 een strategische samenwerking aangekondigd om voor meer dan 4000 ziekenhuizen, zorgorganisaties en onderwijsinstellingen in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk in co-creatie een video leeroplossing te bouwen.

Doordat zorg complexer wordt en snel verandert, hebben medewerkers meer kennis nodig. Deze enorme hoeveelheid kennis moeten zij snel kunnen raadplegen en zich eigen maken. Van bloeddruk opnemen tot complexe en risicovolle handelingen. Noordhoff Health levert daarvoor hoogwaardige content, leertechnologie en dienstverlening. Mediasite, het videoplatform van Sonic Foundry, vormt daarin een onmisbaar onderdeel.

Het platform, met de naam HealthVisuals, integreert naadloos met diverse leeromgevingen, zoals PulseWeb en Moodle. Binnen HealthVisuals levert Noordhoff Health meteen 100 video’s over de meest gangbare onderwerpen voor ziekenhuizen en zorgorganisaties. Onderwerpen bestrijken voorbehouden en risicovolle handelingen, compliance en veilig gebruik van medische apparatuur.

Naast de 100 video’s levert Noordhoff Health het Mediasite video platform ook als cloud dienst op basis van jaarlijkse abonnementen. Organisaties kunnen hiermee hun eigen video’s produceren, beheren en gecontroleerd verspreiden. HealthVisuals is zo ingericht dat deelnemende organisaties hun video’s ook met andere deelnemers kunnen delen binnen dit beveiligde netwerk.

“Noordhoff’s HealthVisuals met Mediasite geeft ons ziekenhuis de mogelijkheid korte leerinterventies direct op de werkplek te maken. Het ondersteunt onze professionals bij het vergaren van kennis en ervaring die zij nodig hebben om de beste zorg aan onze patiënten te leveren. Just in time, just enough and just easy! Het is al een succes in ons ziekenhuis”, aldus Jelle Prins, Decaan MCL Academy bij Medisch Centrum Leeuwarden.

“Health Visuals geeft ons een integrale oplossing. We kunnen onze eigen video’s maken, uploaden en delen en hebben met dit beveiligde netwerk ook toegang tot materiaal van andere aangesloten ziekenhuizen. Door Mediasite als videoplatform te gebruiken, hebben we controle over de videobeleving van onze kijkers, kunnen we precies bijhouden hoe video’s worden bekeken en communiceren we effectiever met onze collega’s en patiënten”, zegt Jaco van der Worp, opleidingsadviseur bij Landsteiner Instituut.

“Met de combinatie van Mediasite en onze leercontent geven we onze partners en klanten een robuuste en snel groeiende kennisbank en netwerk voor de zorgprofessional”, zegt André Matera, directeur Noordhoff Health.

Gary Weis, chief executive officer van Sonic Foundry voegt daaraan toe: “We zijn blij dat Noordhoff Health het voor zorgorganisaties gemakkelijk maakt om video’s te maken en te delen. Hierdoor komt video leermateriaal meteen beschikbaar voor honderden organisaties en hun medewerkers. Met dit partnerschap hebben we een online omgeving gemaakt om uniek trainingsmateriaal gemakkelijk te produceren en te delen. Hierdoor kunnen grotere groepen kennis nemen van complexe procedures en nieuwe medische ontdekkingen. We zien uit naar een lange en vruchtbare samenwerking waarbij we met video een positieve impact kunnen maken in de zorg.”