Patentverlenging voor medicatie seksueel disfunctioneren bij vrouwen

Emotional Brain, een innovatief bedrijf dat twee medicijnen voor seksueel disfunctioneren bij vrouwen ontwikkelt, is verheugd te kunnen meedelen dat het kernpatent, dat een van deze geneesmiddelen – Lybridos- beschermt, is uitgebreid in de VS met drie jaar, tot ruim 2030. Van de octrooiaanvragen in Europa, Japan en Mexico zijn onlangs kennisgevingen ontvangen van een “intention to grant”. De patentverlening voor deze landen wordt de komende maanden verwacht. Deze uitbreiding van de patenttermijn in de VS en de op handen zijnde nieuwe patenten worden toegevoegd aan de bescherming die Lybridos reeds heeft in andere landen, waaronder China, Australië, Canada en Hong Kong.

Lybrido, het andere geneesmiddel voor seksueel disfunctioneren bij vrouwen dat wordt ontwikkeld door Emotional Brain, heeft ook uitstekende octrooibescherming (midden/eind 2020-er jaren) in tal van landen, waaronder de VS, Europa, China, Australië, Mexico en Hong Kong.

Octrooibescherming op het intellectueel eigendom voor Lybrido en Lybridos staat voor exclusiviteit op de markt, totdat deze patenten aflopen. De patent uitbreiding voor Lybridos en deze nieuwe “intentions to grant” geven Emotional Brain een sterkere marktpositie en verhogen de bedrijfswaarde.
Adriaan Tuiten, CEO, zegt: “Seksueel disfunctioneren is een ondergewaardeerd probleem dat miljoenen vrouwen treft. We werken hard om Lybrido en Lybridos te ontwikkelen en uiteindelijk marktgoedkeuring te verkrijgen, in de volle overtuiging dat deze medicijnen veel vrouwen kunnen helpen, die last hebben van verminderd seksueel verlangen. ”

Over Lybrido en Lybridos
In 2004 begon Emotional Brain een wetenschappelijke zoektocht die heeft geleid tot de ontwikkeling van twee effectieve geneesmiddelen voor de behandeling van vrouwelijk seksueel disfunctioneren (FSD): Lybrido en Lybridos. Beide middelen zijn gericht op de behandeling van de meest voorkomende klacht onder deze vrouwen: Laag seksueel verlangen en verminderde seksuele opwinding. De twee geneesmiddelen hebben verschillende werkingsmechanismen, die individuele oorzaken van seksuele klachten aanpakken. Lybrido is ontworpen voor vrouwen met FSD (laag seksueel verlangen/opwinding) als gevolg van een relatief ongevoelig systeem voor seksuele signalen in de hersenen. Lybridos is ontwikkeld voor een andere groep vrouwen met FSD, van wie een overactieve seksuele remming in de hersenen de oorzaak is van de aandoening. Zowel Lybrido als Lybridos is een “on demand” drug, die kan worden genomen wanneer gewenst. Emotional Brain anticipeert op het initiëren van Fase 3 studies in de Verenigde Staten en Europa in de loop van 2015.